Psychotherapie en Relatie & Gezinstherapie

Psychotherapie is een vorm van mentale hulpverlening die mensen met psychische klachten of problemen kan ondersteunen wanneer zij er zelf niet uitkomen. Het doel van psychotherapie is om psychische klachten te verminderen, deze beter hanteerbaar te maken, het functioneren te verbeteren en de kwaliteit van leven te verhogen.

Veel mensen ervaren positieve effecten van psychotherapie. Het succes van de therapie hangt onder andere af van de aard van de problemen en de eigen mogelijkheden van de cliënt. De inzet van de cliënt is daarbij net zo belangrijk als de expertise van de psychotherapeut. Psychotherapie is een proces met hoogte- en dieptepunten, waarbij sommige mensen blijvend last kunnen houden van klachten of te maken hebben met terugval. In moeilijke periodes biedt de psychotherapeut steun. Het uiteindelijke doel is dat de cliënt zich beter gaat voelen. Voor meer informatie over psychotherapie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP): https://www.psychotherapie.nl.

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende psychotherapeutische technieken, evenals relatie- en systeemtherapieën. In sommige gevallen speelt medicatie een belangrijke rol in het behandeltraject. Mijn werkwijze is voornamelijk eclectisch, wat betekent dat ik geloof dat er niet één enkele vorm van psychotherapie is die voor iedereen werkt.